20:11 10.03.2021

Верховна Рада розгляне на пленарному тижні законопроект про легалізацію електронних паспортів українців у застосунку "Дія"

1 хв читати
Верховна Рада розгляне на пленарному тижні законопроект про легалізацію електронних паспортів українців у застосунку "Дія"

Верховна Рада України на пленарному тижні розгляне останній законопроект, що стосується легалізації електронних паспортів українців у застосунку "Дія", повідомляє прес-служба президента за підсумками наради Володимира Зеленського з керівництвом парламенту, народними депутатами, представниками уряду щодо важливих законопроектів на виконання програми глави держави.

"У нас буде найповніший перелік життєвих ситуацій, коли українці зможуть застосувати цифровий паспорт без паперового чи пластикового аналога. Ми прагнемо до того, щоб відбулася повна диджиталізація документів і послуг, ми маємо зробити державу у смартфоні", - зазначив Зеленський на нараді.

Народні депутати також розглянуть на пленарному тижні законопроекти щодо захисту боржників від колекторів, щодо реформування СБУ та євроінтеграційні ініціативи.

На нараді також обговорили необхідність вироблення пакету законопроектів щодо запровадження накопичувальної пенсійної системи та запуску міністерства аграрної політики.

Як повідомлялося, 4 лютого Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект №4355 про внесення змін до закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", що підвищує статус використання цифрових паспортів у застосунку "Дія" на юридичному рівні.

Згідно з календарним планом п'ятої сесії Верховної Ради IX скликання, найближчі пленарні засідання українського парламенту відбудуться 16-19 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА