08:40 11.03.2021

В Естонії починають діяти суворі COVID-обмеження

2 хв читати
В Естонії починають діяти суворі COVID-обмеження

В Естонії в четвер набувають чинності розроблені урядом суворі обмеження в зв'язку з активним поширенням коронавірусу.

"Обмеження будуть діяти не менше місяця, тобто з 11 березня до 11 квітня. Метою обмежень є зменшити контакти між людьми, взяти під контроль поширення коронавірусу в Естонії і забезпечити дієздатність естонської системи охорони здоров'я", - повідомила в середу прес-служба уряду.

Так, з 11 березня в публічних місцях поза приміщеннями дозволено пересуватися максимум удвох, дотримуючись з іншими оточуючими відстані мінімум два метри.

На дистанційне навчання повинні перейти також учні 1-4 класів (раніше на "дистанційці" вчилися тільки школярі та гімназисти старших класів - ІФ). Окрім того, до контактного навчання не допускаються учні, які здають випускні іспити в основній школі і державні іспити в гімназії.

Уряд настійно радить без крайньої необхідності не водити дітей до дитячого садка.

Забороняються заняття спортом, тренування, молодіжна робота, діяльність і освіта за інтересами, додаткова освіта та підвищення кваліфікації в приміщеннях і поза ними.

До 11 квітня закриваються призначені для публічного використання лазні, СПА, водні центри і басейни.

Закриваються для відвідувачів усі публічні приміщення. Це стосується театрів, кіно, музеїв, виставкових залів, конференцій, а також дитячих ігрових кімнат, кегельбанів і більярдних, нічних клубів, казино тощо.

Закладам громадського харчування дозволено продавати їжу тільки навинос.

З 11 березня можуть залишатися відкритими тільки магазини, що продають товари першої необхідності, тобто продуктові, аптеки, магазини, що продають допоміжні засоби та медичні прилади, представництва телекомунікаційних фірм, оптики, зоомагазини і заправні станції.

Крім введених обмежень уряд також настійно рекомендує не проводити приватних свят і звести до мінімуму контакти з іншими людьми. Якщо зустріч украй необхідна, не слід зустрічатися більше, ніж вшістьох.

За даними департаменту здоров'я, кумулятивна захворюваність у країні за останні 14 днів становить 1361,7 випадка на 100 000 жителів, частка позитивних результатів первинних тестів становить 19,3% від загальної кількості зроблених тестів. Це один із найвищих показників в Європейському союзі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА