12:38 11.03.2021

У НАЗК сподіваються, що Рада в березні ухвалить антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки

1 хв читати
У НАЗК сподіваються, що Рада в березні ухвалить антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков сподівається, що Верховна Рада в березні поточного року ухвалить в цілому антикорупційну стратегію на майбутні п'ять років.

"Частина антикорупційної стратегії - опрацювання питання подальшого функціонування реєстру корупціонерів і вдосконалення його роботи. Ми сподіваємося, що парламент цього місяця схвалить антикорупційну стратегію, і ми зможемо перейти до етапу роботи з внесення або вилучення осіб із реєстру", - сказав Новіков у четвер на презентації оновленого Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів).

Як повідомлялося, 5 листопада 2020 року Верховна Рада підтримала в першому читанні урядовий законопроект №4135 "Про засади державної антикорупційної політики на 2020-2024 роки". Законопроект пропонує затвердити саму антикорупційну стратегію з чотирьох розділів, перший з яких присвячений концепції формування антикорупційної політики в Україні в майбутні п'ять років. Решта розділів документа містять опис проблем і результатів, яких слід досягти для їх вирішення.

Як наголошується в пояснювальній записці, антикорупційна стратегія базується на об'єднанні двох підходів: подальше удосконалення загальної системи запобігання та протидії корупції та мінімізація корупції в найбільш пріоритетних, із точки зору подолання корупції, сферах, зокрема за рахунок проведення найбільш успішних галузевих реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА