15:11 11.03.2021

Захворюваність на COVID-19 в Україні продовжує зростати на 20% за тиждень - KSE

2 хв читати
Захворюваність на COVID-19 в Україні продовжує зростати на 20% за тиждень - KSE

Захворюваність на COVID-19 в Україні продовжує зростати на 20% за тиждень, зазначають у Київській школі економіки (KSE).

"Захворюваність в Україні продовжує зростати з такими самими темпами, приблизно на 20% за тиждень. Зростають також госпіталізації. При цьому госпіталізують на третину більше пацієнтів, ніж виписують. Україна вийшла на 50% завантаженості реанімаційних ліжок, завантаженість ліжок із киснем також суттєво зростає і вже досягла 35-40%", - сказав керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко під час прес-брифінгу в Києві у четвер.

За словами експерта, найбільш напружена ситуація, як і раніше, залишається в шести областях - Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Вінницькій, Житомирській та Миколаївській.

"У Вінницькій і Миколаївській області необхідно якнайшвидше на місцевому рівні впроваджувати посилені карантинні обмеження. У Київській і Львівській областях один із найнижчих показників охоплення тестуванням і один із найгірших коефіцієнтів виявлення випадків, тобто втрачається контроль над поширенням захворюваності. Ми рекомендуємо збільшити кількість тестувань на 50%", - додав Ганиченко, зазначивши, що невелике зростання захворюваності спостерігається у всіх регіонах, а найбільш сприятлива ситуація в Кіровоградській і Херсонській областях.

У KSE зазначають, що Україна залишається у п'ятірці країн Європи із найбільш критичною ситуацією через низьке виявлення випадків COVID-19. Коефіцієнт виявлення в Україні становить 15% при рекомендованому ВООЗ 5%, отже, Україні необхідно нарощувати рівень тестування щонайменше втричі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА