15:37 11.03.2021

ВАКС скасував постанову детектива про зупинення досудового розслідування у справі щодо колишнього президента

2 хв читати
ВАКС скасував постанову детектива про зупинення досудового розслідування у справі щодо колишнього президента

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду на засіданні у вівторок, 9 березня, задовольнила скаргу захисника та скасувала постанову детектива про зупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього президента України, повідомляє прес-служба ВАКС.

"Заслухавши учасників процесу, слідчий суддя дійшла висновку, що зі змісту оскаржуваної постанови неможливо встановити мотиви слідства для необхідності звернутися із запитом про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що відповідно до ч. 5 ст. 110 Кримінального процесуального кодексу України постанова слідчого або прокурора складається із вступної, мотивувальної та резолютивної частин. При цьому мотивувальна частина має містити відомості про зміст обставин, які є підставами для прийняття постанови, та мотиви прийняття постанови, їх обґрунтування та посилання на положення цього кодексу. Оскільки постанова детектива є процесуальним рішенням у конкретному кримінальному провадженні з визначеним предметом доказування, постанова про зупинення кримінального провадження має містити відомості, релевантні обставинам кримінального злочину і викладеним у підозрі.

"Детектив у судовому засіданні не надав жодних документів, з яких можна встановити, на виконання яких саме процесуальних дій спрямований запит у межах міжнародного співробітництва. Отже, слідчий суддя не має можливості встановити, які саме обставини має намір підтвердити або спростувати орган досудового розслідування і яким чином вони співвідносяться з обставинами кримінального злочину, у вчиненні якого підозрюють колишнього президента України", - наголосили у ВАКС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА