19:24 11.03.2021

Підозру на тромбоз у щепленого вакциною AstraZeneca виявлено в Нідерландах

2 хв читати
Підозру на тромбоз у щепленого вакциною AstraZeneca виявлено в Нідерландах

У Нідерландах лікарі виявили один випадок передбачуваного тромбозу, що виник у людини після щеплення від коронавірусу вакциною виробництва AstraZeneca. Як передає RTL Nieuws, про це повідомив Нідерландський Центр побічних ефектів Lareb, але наголосив, що тромбоз ще не підтверджено і що пацієнтові госпіталізація не потрібна.

Раніше влада Данії призупинила застосування цього препарату на два тижні після того, як у кількох людей після вакцинації утворилися тромби. Також від використання вакцини від AstraZeneca тимчасово відмовилися Норвегія, Ісландія та Італія.

Глава МОЗ Нідерландів Хуго де Йонг заявив, що в цій країні вакцинацію цим препаратом переривати не планують, повідомляє NOS. За його словами, поки не доведено зв'язок між щепленням і тромбозом, і нідерландські експерти, скоріше, схиляються до версії, що зв'язку з цим зовсім немає. Досі дослідження не виявили тромбозу серед побічних ефектів від використання цієї вакцини.

Європейський регулятор EMA повідомив, що веде власну перевірку, але поки схиляється до версії, що тромбоз не пов'язано з вакцинацією. З 3 млн людей, які отримали вакцину від AstraZeneca в Європі, тромбоз виявили у 22, зазначили у відомстві.

Офіційний представник Єврокомісії (ЄК) Стефан де Кеєрсмакер нагадав, що напередодні EMA за аналогічним випадком в Австрії у попередньому висновку не встановило зв'язку подібних ускладнень з вакцинацією. Представник ЄК запропонував дочекатися остаточних висновків агентства, яке, будучи науковою організацією, має давати авторитетні оцінки в таких ситуаціях.

Вакцина AZD1222 розроблена фахівцями фармацевтичної компанії AstraZeneca спільно з вченими Оксфордського університету. Вона є векторною вакциною. Принцип дії векторних вакцин полягає в тому, що вони містять ослаблений нешкідливий вірус і ген коронавірусу нового типу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА