19:33 11.03.2021

З початку року монетизований "пакет малюка" отримали понад 34 тисячі українських сімей

2 хв читати
З початку року монетизований "пакет малюка" отримали понад 34 тисячі українських сімей

З початку 2021 року одноразову державну допомогу "пакет малюка", яка надається при народженні дитини, у вигляді грошової компенсації отримали понад 34 тисячі українських сімей, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики в четвер.

"Понад 34 тисячі сімей з новонародженими дітьми з початку року отримали грошову компенсацію державної допомоги "пакет малюка", трохи більше 16 тисяч сімей отримали цю допомогу в натуральній формі", - повідомляють у відомстві.

Там нагадують, що "пакет малюка" видається сім'ям новонароджених в установах охорони здоров'я.

"Якщо в медустанові немає такої допомоги, або дитина народилася за межами установи охорони здоров'я або навіть за межами України, тоді "пакет малюка" можна отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування одержувача, подавши відповідну заяву не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини", - зазначають у прес-службі Мінсоцполітики.

У відомстві також наголошують, що, в разі неотримання "пакета малюка" протягом 30 днів з дня народження дитини, одержувач має право звернутися до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для отримання грошової компенсації відповідно до Порядку і умов реалізації пілотного проекту "Монетизація одноразової натуральної допомоги "пакет малюка" в 2020-2021 роках, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 744 "Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги "пакет малюка".

Повідомляється, що одержувачі грошової компенсації можуть придбати дитячі речі в закладах торгівлі, які приєдналися до реалізації пілотного проекту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА