19:48 11.03.2021

У Молдові зафіксовані рекорди з добової кількості хворих і померлих від COVID-19

2 хв читати
У Молдові зафіксовані рекорди з добової кількості хворих і померлих від COVID-19

У Молдові за добу зафіксовано 1 896 нових випадків коронавірусу, кількість заражених перевищила 200 тисяч осіб, про це свідчать офіційні дані, представлені в четвер увечері міністерством охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

"У четвер був оброблений 5 341 тест, зокрема, 4 919 первинних тестів. У результаті з'ясувалося, що 1 896 результатів виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 200 124", - наголошується в повідомленні.

Зареєстровані в четвер 1 896 випадків - найвищий показник зараження за один день за весь час проведення тестування. Колишній рекорд зареєстрований 4 березня - понад 1800 випадків за один день.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в четвер зареєстровано і найвищий показник смертності від коронавірусу - померли 37 людей з діагнозом COVID-19. Кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 4220 осіб. Смертність різко зросла за останні два тижні. Колишній рекорд був зареєстрований напередодні, в середу, коли померли 33 пацієнти. Раніше кількість смертельних випадків не перевищувала 20 людей за день.

З медичних установ в четвер виписали 1012 пацієнтів. Таким чином, згідно з даними МОЗ, від коронавірусу вилікувалися 175 111 людей.

"На сьогодні в Молдові коронавірусом хворіють 20 793 людини. У лікарняні медичні установи госпіталізовано 4 210 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 331 перебувають в украй важкому стані, 68 пацієнтів підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. На домашньому лікуванні - 11 848 людей з легкими формами COVID-19, а 18 028 - під наглядом сімейного лікаря", - зазначає прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

З другої половини лютого в Молдові різко збільшилася кількість нових випадків зараження COVID-19. Кількість щодня зареєстрованих випадків збільшилася приблизно вдвічі - від 500-800 до півтори тисячі і більше.

За лютий майже в три рази збільшилася кількість активних випадків - з 6 тисяч на початку лютого до 20 тисяч 11 березня.

У зв'язку із зростанням кількості хворих Національна комісія з громадського здоров'я посилила обмежувальні заходи. Так, у навчальних закладах продовжено канікули до 15 березня. Всім роботодавцям рекомендовано перевести співробітників на віддалену роботу, а державні установи працюють за особливим графіком.

Урядова комісія не виключає, що термін дії обмежень може бути продовжений. У Молдові до 15 квітня діє режим надзвичайного стану в сфері суспільної охорони здоров'я через коронавірус.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА