07:02 12.03.2021

США мають намір вирішувати іранську ядерну проблему силами дипломатії

2 хв читати
США мають намір вирішувати іранську ядерну проблему силами дипломатії

США вважають, що дипломатія дає найбільше шансів на врегулювання іранської ядерної проблеми, заявила в четвер прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

"Ми (США - ІФ) ясно висловилися, що, на нашу думку, найкращий спосіб рухатись уперед - дипломатія", - сказала вона на брифінгу.

"Стратегія полягає в тому, щоб працювати в тісній координації з європейськими партнерами, які продовжують бути ключовими членами шістки міжнародних посередників (при укладенні ядерної угоди з Іраном - ІФ), так само як Росія і Китай. (...) Ми сподіваємося, що попереду дипломатичний шлях", - додала Псакі.

За її словами, у Вашингтоні вважають дипломатію також способом для розширення рамок Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми, щоб врахувати інші регіональні питання, які викликають стурбованість США.

Псакі додала, що США обізнані стосовно занепокоєння Ізраїлю щодо Ірану, тому Вашингтон тісно взаємодіє з цієї теми з Ізраїлем.

У липні 2015 року шістка міжнародних посередників (п'ять постійних членів РБ ООН і Німеччина) та Іран ухвалили СВПД щодо іранської ядерної програми. У травні 2018 року США під час президентства Дональда Трампа вийшли з СВПД і відновили санкції з Ірану. Через рік Тегеран оголосив про поетапне скорочення своїх зобов'язань з СВПД.

Нова адміністрація США висловила готовність повернутися в СВПД, якщо Іран у повному обсязі дотримуватиметься умов угоди. Тегеран же заявив, що перший крок повинен зробити Вашингтон.

Так, іранський чиновник, який побажав залишитися неназваним, заявив телеканалу "Прес-ТВ", що Тегеран у найближчому майбутньому ще більше скоротить свої зобов'язання з СВПД, якщо США не скасують антиіранські санкції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА