08:49 12.03.2021

Найбільш населений бразильський штат Сан-Паулу вводить на 2 тижні режим ізоляції через COVID-19

2 хв читати
Найбільш населений бразильський штат Сан-Паулу вводить на 2 тижні режим ізоляції через COVID-19

Влада найбільш населеного штату Бразилії Сан-Паулу, на який припадає близько 46 млн із 212 млн жителів країни, оголосили двотижневий режим ізоляції у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19, повідомляє видання The Guardian.

"Бразилія гине", - заявив губернатор штату Жоао Дорія, який озвучив нові обмежувальні заходи.

"Я повторюю, це єдиний спосіб просто зараз постаратися і зупинити збільшення смертності і уникнути спустошення сімей, яке відбувається щодня, тут і у всій Бразилії", - сказав він.

Зі свого боку глава охорони здоров'я штату Жан Горінштейн пояснив, що зростання смертності на 12% і наплив хворих у лікарні не залишає владі іншого варіанту, окрім як закрити комерційні підприємства, пляжі, парки, школи і церкви. З понеділка з 20:00 до 5:00 діятиме комендантська година.

За словами Горінштейна, в палатах інтенсивної терапії перебувають понад 9 тис. пацієнтів з COVID-19, багато з яких віком 20-40 років.

"Нам потрібно усім зрозуміти, що те, що відбувається просто зараз, це інша епідемія, ніж та, яку ми бачили в минулому році", - наголосив він.

Раніше через напружену епідеміологічну ситуацію в Ріо-де-Жанейро і штаті Сан-Паулу вже оголошували про обмеження. Тим часом, на Сан-Паулу припадає понад 63 тис. летальних випадків серед заражених коронавірусом у країні.

У Бразилії за останню добу померли понад 2,3 тис. осіб, у яких раніше виявили коронавірус, це найбільша кількість смертей за останній час. Порівняно з двома тижнями раніше щоденна смертність заражених COVID-19 зараз зросла на 43%.

Бразилія - одна з найбільш постраждалих від COVID-19 країн: вона посідає третє місце в світі за кількістю виявлених випадків хвороби - понад 11,2 млн, і друге за кількістю летальних випадків серед заражених - понад 270,9 тис.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА