09:45 12.03.2021

Командувачі Нацгвардії України та Каліфорнії обговорили основні напрями співпраці

2 хв читати
Командувачі Нацгвардії України та Каліфорнії обговорили основні напрями співпраці

Командувач Національної гвардії України Микола Балан провів робочу онлайн-зустріч із генерал-ад’ютантом Національної гвардії штату Каліфорнія Девідом Болдвіном для обговорення напрямів подальшої співпраці.

Як повідомляє прес-служба Нацгвардії України, під час зустрічі сторони обговорили перспективи проведення заходів підготовки офіцерського та сержантського складу Національної гвардії України нацгвардійцями Каліфорнії.

"Через пандемію COVID-19 у 2020 році, на жаль, було скасовано низку важливих спільних заходів. Проте, їх реалізація все-таки відбудеться з покращенням епідеміологічної ситуації. Вакцинація наших військовослужбовців вже розпочалась, тож ми готові поновити наше співробітництво з Україною на попередньому рівні, і навіть розширювати його", - зазначив Девід Болдвін.

Так, він запевнив, що планування спільних заходів із Нацгвардією України на наступні два роки вже розпочато. Особливу увагу націлено на планування розвитку Нацгвардії України в довгостроковій перспективі і на підготовку офіцерів штабу.

Зокрема, зазначається, що делегація Нацгвардії Каліфорнії на чолі з командувачем планує здійснити візит до України найближчим часом.

У свою чергу Балан відзначив значимість співпраці з Нацгвардією штату Каліфорнія в рамках Державної програми партнерства (SPP) та запропонував початок співпраці між Бригадою швидкого реагування Нацгвардії України та 79-ю піхотною бригадою НГ Каліфорнії з метою обміну досвідом, участі у спільних навчаннях і спільного виконання службових бойових завдань у майбутньому.

"Лише з 2014 року Національна гвардія Каліфорнії провела 21 спільний захід із Національною гвардією України... Важливе значення мала спільна робота з реформування системи управління Нацгвардії України з метою досягнення сумісності з військовими формуваннями держав-членів НАТО", - зазначив Балан.

Загалом із 1993 року Національна гвардія Каліфорнії організувала і провела 37 заходів міжнародного співробітництва з Національною гвардією України, з них 21 - навчального характеру.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА