10:24 12.03.2021

ДБР завершило досудове розслідування незаконного заволодіння коштами, що призначалися для будівництва казарм у Львові

2 хв читати
ДБР завершило досудове розслідування незаконного заволодіння коштами, що призначалися для будівництва казарм у Львові

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо директора та власника підприємства, який шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах, заволодів бюджетними коштами, які призначалися для будівництва казарм поліпшеного планування.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що директор та власник підприємства (генпідрядник) умисно підробив акти приймання виконаних будівельних робіт, у яких зазначив обсяги, види та вартість виконаних робіт, які фактично не були виконанні. Він підписав їх, завірив печаткою товариства та надав до Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління", - повідомляють у ДБР.

Там зазначають, що на підставі зазначених актів Західним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням безпідставно оплачено 4 726 661 гривню.

"Надалі, діючи від імені та в інтересах відповідної юридичної особи, а також своїх особистих, як кінцевого бенефіціарного власника, скоїв відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, у сумі 2 401 690 гривень.

Для цього він здійснив низку перерахунків зазначених грошей на інший розрахунковий рахунок підприємства, які надалі були спрямовані (перераховані) підприємством на видачу готівки з банкомата за карткою та особисто отримані керівником підприємства", - наголошують у Бюро.

Там уточнюють, що у результаті зазначених дій підозрюваного державі в особі Міністерства оборони України було завдано збитків на 4 726 661 гривню.

"Керівник підприємства підозрюється у: заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України); службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України); легалізації (відмиванні) майна, отриманого злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України)", - повідомляють правоохоронці.

У разі, якщо провина підозрюваного буде доведена в суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років і з конфіскацією майна.

У Бюро також додають, що одночасно вони завершили розслідування кримінального провадження стосовно юридичної особи, до якої можуть бути застосовані заходи кримінально-правового характеру, а також накладено арешт на майно.

"Крім викладеного, встановлено, що будівельні роботи за об’єктами будівництва виконано з порушенням проектної документації та будівельних норм, що на сьогодні негативно впливає на стан зазначених казарм військового призначення та може призвести до їх повного руйнування", - зазначають у ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА