16:30 12.03.2021

Микитася випустили із СІЗО під нічний домашній арешт

2 хв читати
Микитася випустили із СІЗО під нічний домашній арешт

Екс-главу "Укрбуду", колишнього народного депутата України Максима Микитася рішенням Шевченківського районного суду Києва звільнено з-під варти, повідомив його адвокат Євген Грушовець у Facebook, розмістивши спільне з екс-нардепом фото.

"Офіційно! Рішенням Шевченківського районного суду Києва Максима Микитася звільнено з-під варти. Несправедливий запобіжний захід змінено!" - йдеться в повідомленні.

Пізніше Микитась підтвердив цю інформацію. "Їду додому!... Дякую всім людям доброї волі, які допомагали мені в цей скрутний час. Мене заарештували за півтори години до Нового року, зараз вийшов на вулицю - а тут майже така сама новорічна погода", - написав він.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в органах прокуратури, Микитасю змінили запобіжний захід на нічний домашній арешт.

Як повідомлялося, в Києві 8 грудня 2020 року група осіб викрала співробітника юридичної компанії, що надавала юридичну допомогу керівнику відомої будівельної фірми. Зловмисники виманили потерпілого під приводом зустрічі, після викрадення вимагали у нього повернення неіснуючого боргу та змусили написати розписку на користь керівника будівельної фірми на $800 тис. Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, забудовником, на користь якого було написано розписку, є екс-нардеп Микитась.

Микитась на той час перебував під нічним домашнім арештом, його підозрюють у махінаціях із житлом для Нацгвардії, внаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81,6 млн грн. Шевченківський районний суд Києва 4 січня 2021 року обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою на два місяці за підозрою в замовленні викрадення столичного адвоката.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА