18:59 12.03.2021

СБУ розпочала розслідування діяльності посадових осіб "Донецькоблгазу", яка призвела до відключення 58 котелень у зоні ООС

2 хв читати
СБУ розпочала розслідування діяльності посадових осіб "Донецькоблгазу", яка призвела до відключення 58 котелень у зоні ООС

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактами диверсій, вчинених посадовими особами ПАТ "Донецькоблгаз", які призвели до відключення 58 котелень у зоні проведення Операції об'єднаних сил.

"Встановлено, що власниками ПАТ "Донецькоблгаз" є іноземні офшорні компанії з ознаками фіктивності, які підконтрольні громадянину України, який нині перебуває на території Російської Федерації. При цьому це акціонерне товариство належить до об'єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення", - повідомляє прес-служба СБУ.

Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину, і притягнення їх до відповідальності.

Як повідомлялося 6 березня з посиланням на прес-службу "Донецькоблгазу", НАК "Нафтогаз України" припинив постачання природного газу для ОКП "Донецьктеплокомуненерго" у зв'язку із заборгованістю підприємства перед НАК.

У свою чергу прес-служба групи "Нафтогаз" у соцмережі Facebook закликала "Донецькоблгаз" припинити порушення "Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам", скористатись досвідом інших регіонів та відновити постачання газу "Донецьктеплокомуненерго".

"Група "Нафтогаз" протягом усього опалювального сезону також закликає місцеву владу втрутитись у ситуацію навколо постачання газу ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Місцевий постачальник тепла протягом опалювального сезону збільшував заборгованість за спожитий газ і в порушення законодавства України не оплачував його споживання. Це призвело до накопичення боргу в 1,5 млрд грн та зняття постачальника з реєстрів ПСО, як того вимагає закон", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 9 березня заявив про відновлення роботи котелень "Донецьктеплокомуненерго" після того, як їх було відключено всупереч постанові Кабінету Міністрів.

11 березня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що найближчим часом відбудеться перевірка компаній, що володіють "Донецькоблгазом", й у разі виявлення порушень "Донецькоблгаз" повернеться в державне управління.

Журналіст, екс-нардеп і член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко уточнив, що може йтися про українського бізнесмена Сергія Курченка.

"Власників "Донецькоблгазу" пов'язують із Сергієм Курченком", - написав він у Telegram-каналі в четвер, коментуючи рішення РНБО про перевірку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА