08:33 13.03.2021

Гірськолижний курорт "Буковель" закривають на карантин

2 хв читати
Гірськолижний курорт "Буковель" закривають на карантин

Увечері, 12 березня, на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС було прийнято рішення закрити на карантин туристичний комплекс "Буковель" і обмежити в'їзд на територію Поляницької територіальної громади, безперешкодно пересуватися територією якої зможуть тільки місцеві жителі або особи, які там працюють, повідомляє видання "Галка".

"Було прийнято рішення про припинення діяльності курорту "Буковель". Туристи не зможуть його відвідати. Якщо ви турист, то ви повинні розуміти, що ви їдете не в "Буковель" - ви їдете в червону зону карантину, зону підвищеної небезпеки. Ми приймаємо таке вимушене рішення, і ймовірно воно не останнє. Адже червона зона, в якій ми перебуваємо, розростається, і ми не бачимо тренду до її зниження", - розповів глава Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

Нові правила почнуть діяти з 00 годин 13 березня.

"Станом на сьогодні в туристичному комплексі "Буковель" складено 51 адмінпротокол: на операторів підйомників, пункти прокату лижного обладнання. Будуть введені додаткові блок-пости на території Поляницької ТГ. Можливість пересуватися безперешкодно, при дотриманні карантинних вимог, буде тільки у місцевих жителів або тих, хто має місце роботи в цьому населеному пункті", - розповів начальник ГУНП в Івано-Франківській області Володимир Голубош.

Як повідомлялося раніше, цього тижня на курорті "Буковель" введені додаткові обмеження: закрито міні-ринок, на 4-місні крісельні підйомники спочатку стали пускати максимум двох, а після утворення черг - максимум трьох відпочивальників.

Після віднесення Івано-Франківської області до "червоної" карантинної зони з 26 лютого на "Буковелі" були введені більш суворі карантинні обмеження: заклади громадського харчування працюють тільки навинос, скасовані масові заходи, концерти та розважальні програми.

Працівники курорту дотримуються маскового режиму і загалом, як передає кореспондент агентства, карантинних обмежень у "Буковелі" дотримуються. За словами постійних відвідувачів і співробітників, кількість відпочивальників для цієї пори року невелика, незважаючи на хороші погодні умови для катання.

Регулярне пасажирське сполучення з Івано-Франківською областю зупинено на початку березня.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА