19:11 13.03.2021

У МЗС зазначили, що Демченко не займався підготовкою "харківських угод"

2 хв читати
У МЗС зазначили, що Демченко не займався підготовкою "харківських угод"

Колишній заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко отримав повноваження займатися двосторонніми відносинами з Росією тільки 27 квітня 2010 року, через шість днів після підписання "харківських угод", повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Руслан Демченко був призначений на посаду заступника міністра закордонних справ України 17 лютого 2010 року розпорядженням КМУ №227-р. Водночас, згідно з наказом МЗС №82 про розподіл обов'язків між заступниками міністра, до його повноважень двосторонні відносини з Російською Федерацією були віднесені тільки 27 квітня - тобто через шість днів після підписання Харківських угод і внесення їх на ратифікацію до Верховної Ради України", - поінформували в прес-службі міністерства у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Як повідомлялося, Головне слідче управління Служби безпеки України почало досудове розслідування щодо посадових осіб органів державної влади за фактом вчинення державної зради в 2008-2010 роках.

У прес-центрі СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що слідчі розслідують, зокрема, обставини підготовки і підписання 21 квітня 2010 року "Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року", дотримання регламенту і процедур під час її затвердження депутатами Верховної Ради. За попередніми даними слідства, підписання цього документа призвело до збільшення кількості особового складу військових формувань і спецслужб РФ, причетних до анексії території АР Крим у 2014 році.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА