06:40 14.03.2021

SpaceX у неділю має намір запустити на орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink

1 хв читати
SpaceX у неділю має намір запустити на орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 у неділю стартує на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

Запуск планується здійснити зі стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді (штат Флорида) о 6:01 за часом Східного узбережжя США.

Це буде вже 22-е виведення на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink. Орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 1 тис. 263 космічних апаратів. Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 11 березня.

Через 8 хвилин 26 секунд після старту перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, який використовується для запусків вже удев'яте, повинен буде здійснити керовану вертикальну посадку на автоматичну морську платформу Of Course I Still Love You, розташовану в Атлантиці, приблизно в 630 км від космодрому на мисі Канаверал.

Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У майбутньому компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів такого типу (а в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА