11:08 14.03.2021

Київщина продовжує лідирувати серед інших регіонів у Всеукраїнських рейтингах - голова ОДА

3 хв читати
Київщина продовжує лідирувати серед інших регіонів у Всеукраїнських рейтингах - голова ОДА

Київська область продовжує залишатися лідером серед інших регіонів країни у Всеукраїнських рейтингах, повідомила прес-служба Київської обласної держадміністрації (ОДА).

"Ми з колегами встигли зробити чимало. Так, перед нами було багато викликів. Проте нам вдалося налагодити продуктивну діяльність навіть в умовах епідемії коронавірусу. Тож Київщина продовжує лідирувати серед інших регіонів у Всеукраїнських рейтингах за багатьма напрямками", - зазначив голова ОДА Василь Володін.

Зокрема він уточнив, що область посідає перше місце за обсягом введеного в експлуатацію житла, третє - за розміром середньомісячної заробітної плати, четверте - за обсягом капітальних інвестицій і рівнем зайнятості населення, а також п'яте - за обсягом прямих іноземних інвестицій.

Як зазначається, одне з ключових питань публічного звіту Володіна стосувалося виконання обласного бюджету Київської області в 2020 році. Було фактично профінансовано 31 обласну цільову програму на загальну суму 1 млрд 434,6 млн грн.

Найбільші обсяги фінансування були спрямовані на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів капітальної сфери та доріг - 398,7 млн грн, охорону здоров'я - 356,6 млн грн, реалізацію заходів з енергоефективності - 139 млн грн.

Також Володін зупинився на заходах з протидії поширенню коронавірусу в Київській області: "на загальну суму 128,8 млн грн для госпітальних баз регіону ми закупили апарати штучної вентиляції легенів середнього класу, рентгенівські пересувні діагностичні комплекси, а також інше обладнання та лікарські засоби".

Крім цього, в області працювали і над оновленням матеріально-технічної бази опорних лікарень. Зокрема, за рахунок субвенції з державного бюджету для закладів охорони здоров'я Київщини закупили нові системи ультразвукової діагностики на суму 20,9 млн грн, а також рентгенівські діагностичні системи на суму 48,3 млн грн.

"Минулого року значна увага приділялася розвитку та продовженню реформування системи освіти й наданню якісних освітніх послуг. Так, Київська область є лідером в Україні за кількістю додатково створених місць для дітей у закладах дошкільної освіти. За рік таких створили 2845. І це враховуючи, що 2020 був не простим роком боротьби з пандемією коронавірусу", - зазначив голова облдержадміністрації.

Він додав, що в Київській області функціонує 57 опорних закладів середньої освіти, з яких дев'ять почали працювати в 2020 році. Продовжили і оновлення шкільного автобусного автопарку. Закупили 39 шкільних автобусів, і таким чином змогли поліпшити умови підвезення для понад тисячі учнів. В результаті в області до закладів освіти підвозять 100% дітей, які цього потребують.

Володін зазначив, що влада продовжує надавати соціальний захист вразливим верствам населення. "Продовжуємо надавати підтримку учасникам АТО та членам їхніх сімей. Наприклад, минулого року 1480 жителів нашої області отримали грошову допомогу на суму 35,6 млн грн. А 64 учасники бойових дій - грошові компенсації на придбання житла на суму 57,5 млн грн", - зазначив Володін.

Крім цього, голова ОДА повідомив про результати реалізації програми "Велике будівництво" на території Київської області. За рік у регіоні завершили будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт 18 об'єктів соціальної інфраструктури, зокрема сім шкіл, шість садочків та п'ять спортивних об'єктів. Крім цього, в області капітально відремонтували сім приймальних відділень в опорних закладах. Паралельно тривали роботи і з розвитку дорожньої інфраструктури. Загалом, в області збудували понад 150 км доріг.

Також Володін зупинився на темі залучення інвестицій, зазначивши, що у 2020 році зареєстрували індустріальні парки "Місто Скла" у Березані та "ПАТОН" на території Глевахівської селищної ради Фастівського району. "Ми активно працюємо над тим, щоб створити в області всі умови для успішної реалізації інвестпроектів", - зазначив він.

"Упевнений, що в 2021 році робота команди облдержадміністрації буде такою ж згуртованою і ми продовжимо разом з обласною радою та органами місцевого самоврядування ефективно працювати на благо Київщини та її жителів", - резюмував Володін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА