20:40 14.03.2021

Влада Грузії обіцяє продовжити діалог з опозицією за посередництва ЄС після візиту прем'єра до Брюсселя

2 хв читати
Влада Грузії обіцяє продовжити діалог з опозицією за посередництва ЄС після візиту прем'єра до Брюсселя

У правлячій партії Грузії "Грузинська мрія" обіцяють продовжити за посередництва Євросоюзу діалог з опозицією, яка відмовляється входити до парламенту, після візиту глави грузинського уряду Іраклія Гарібашвілі до Брюсселя, який відбудеться 15-17 березня.

Як заявив у неділю журналістам голова "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе, завершилися триденні зустрічі представників влади і опозиції з призначеним головою Європейської ради Шарлем Мішелем, посередником у діалозі політичних сил в Грузії шведським дипломатом Крістіаном Даніельсоном.

"Переговори продовжаться після візиту (прем'єра в Брюссель). На сьогодні зустрічі завершилися", - сказав Кобахідзе.

При цьому він утримався говорити про деталі, обговорювані на зустрічах з Даніельсоном.

Особистий представник голови Євроради Даніельсон прибув у Тбілісі 12 березня. Він провів зустрічі з лідерами "Грузинської мрії" і опозиційних партій.

Раніше в п'ятницю на зустрічі з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі Даніельсон заявив, що Грузія завжди представляла собою приклад демократичності і стабільності в регіоні і ця ситуація не повинна змінитися.

Політична криза в Грузії виникла через відмову більшості опозиційних партій визнавати результати парламентських виборів, що відбулися 31 жовтня минулого року. Голова Євроради Шарль Мішель, який 1 березня відвідав Тбілісі, закликав грузинські політичні сили до діалогу. Пізніше він призначив Даніельсона посередником у діалозі грузинських політичних сил.

Тим часом, як заявив журналістам у неділю голова грузинського парламенту Арчіл Талаквадзе, правляча партія готова продовжувати переговори з опозицією, оскільки не зацікавлена в ескалації, яка може перешкодити розвитку країни.

"У цьому випадку можу сказати, що погляди суспільства, влади і Євросоюзу, наших основних партнерів збігаються", - зазначив Талаквадзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА