13:41 15.03.2021

Перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76% - Зеленський

2 хв читати
Перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76% - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський на селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції відзначив необхідність повторної вакцинації від COVID-19, повідомляє прес-служба глави держави.

"Треба пояснювати людям, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Тож шанси на зараження все одно залишаються. І лише після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми не мусимо забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація вже триває", - наголосив Зеленський.

У рамках наради в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що побічні ефекти виявляються лише в 0,8% випадків, тяжких випадків не зафіксовано.

У свою чергу прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що за останній тиждень збільшилася кількість ліжок інтенсивної терапії, зайнятих хворими на COVID-19. За його словами, "якщо позаминулого тижня була заповнена третина місць, то зараз - майже половина: 2 212 із 4 694. Задіяних апаратів ШВЛ на сьогодні 1072 - найбільша кількість від початку пандемії в Україні".

"Це підтверджує негативну динаміку та складний перебіг захворюваності. На Івано-Франківщині відбулася стабілізація ситуації після запровадження "червоного рівня" епідемічної небезпеки, але поки що область залишається серед лідерів за кількістю активних хворих - 17 994. Найбільше їх у Києві - 44 600. Серед лідерів також Вінницька (15 133) і Чернівецька (14 220 ) області. Загалом в Україні нині 213 000 активних хворих", - сказав глава уряду.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що Європейське агентство з лікарських засобів уже офіційно заявило, що вакцина AstraZeneca абсолютно не збільшує ризику утворення тромбів.

У селекторній нараді взяли участь представники уряду та правоохоронних органів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА