14:17 15.03.2021

Правоохоронці повідомили 62-річному жителю Херсонщини про підозру у вбивстві та зґвалтуванні 7-річної Марії Борисової

2 хв читати
Правоохоронці повідомили 62-річному жителю Херсонщини про підозру у вбивстві та зґвалтуванні 7-річної Марії Борисової

Поліція повідомила затриманому 14 березня 62-річному жителю селища Щасливого Херсонської області про підозру у вбивстві та зґвалтуванні 7-річної Марії Борисової, повідомляє прес-служба поліції області.

Як повідомляють правоохоронці, дівчинка зникла 7 березня. Для пошуків були задіяні підрозділи поліції, Національної гвардії, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та кінологи.

"Щодня для проведення слідчих дій, оперативних та розшукових заходів залучали 300 поліцейських. Також до участі у пошуковій спецоперації залучали від 50 до 100 волонтерів та місцевих мешканців. Протягом чотирьох діб пошуки дитини не припинялися ні на хвилину. Поліцейські опитали приблизно 630 осіб, встановили автотранспорт, який перебував у районі зникнення дівчинки. Поліцейські сформували 16 слідчо-оперативних груп, які з дозволу власників проводили огляди будинків, приватних господарських приміщень, сараїв, гаражів тощо. Паралельно загони правоохоронців та волонтерів прочісували селище у радіусі 25 км, особливо звертаючи увагу на нежилі приміщення, пустирі, колодязі та лісосмуги в надії знайти дівчинку живою", - зазначено у повідомленні.

Тіло дівчинки було виявлено 11 березня під час повторного огляду території населеного пункту в недобудованому нежитловому будинку. Судово-медична експертиза виявила на тілі дитини сліди удушення та зґвалтування.

За результатами проведених слідчих дій було встановлено 16 чоловіків, які могли бути причетні до злочину: ті, чий слід взяла службова собака у день виявлення тіла, особи, на яких вказували місцеві жителі, і особи, які привернули увагу правоохоронців під час розшуку дитини, та раніше судимі за аналогічні злочини. Для перевірки у зазначених осіб були відібрані біологічні зразки для порівняння.

"У день поховання дитини оперативники завітали до одного з них, але виявили чоловіка з порізаними венами. Поліцейські надали чоловікові першу медичну допомогу та направили до лікарні. Біологічні зразки цього чоловіка першочергово були перевірені молекулярно-генетичною експертизою. 14 березня від лабораторії надійшли результати експертизи, які вказали, що чоловік причетний до зґвалтування та вбивства дитини", - повідомляють правоохоронці.

Як розповів голова поліції Херсонській області Олександр Прокудін на брифінгу 15 березня, цих доказів було достатньо для повідомлення про підозру за п. 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) та ч. 4 ст. 152 (зґвалтування, вчинене щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зазначається, що підозрюваний - житель селища і знайомий сім'ї загиблої дівчинки.

Наразі відбувається збір речових доказів під час обшуку в житлі підозрюваного. Надалі поліція та прокуратура наполягатимуть на покаранні у вигляді довічного позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА