15:58 15.03.2021

Активна робота з проекту "Велика реставрація" розпочалася з березня - Ткаченко

1 хв читати
Активна робота з проекту "Велика реставрація" розпочалася з березня - Ткаченко

З березня розпочалася активна робота з проекту "Велика реставрація", заявки від громад на участь у ньому приймають протягом місяця, повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, на "Велику реставрацію" виділено 2 млрд грн, загалом плануються роботи на 150 об'єктах.

"Деякі об'єкти вже відомі: друга черга меморіалу Голодомору має бути відкрита до 24 серпня. Деякі ми розпочали раніше, це Олеський замок на Львівщині та Національний художній музей у Києві. У списках розглядають Національну консерваторію в Києві, замок Радзивілів на Волині, Миколаївську астрономічну обсерваторію, Національний літературно-меморіальний музей ім.Сковороди в Харківській області та багато іншого", - повідомив Ткаченко.

За його словами, заявки від громад приймають протягом 30 днів із моменту розміщення оголошення на офіційному сайті Мінкультури.

"Дуже важливо цього року показати конкретні приклади завершених проектів. Є багато складнощів, зокрема щодо документації, але перші успішні кейси мають розвіяти ці сумніви і, що важливіше, продемонструвати приклади наповнення пам'яток новими смислами", - наголосив Ткаченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА