16:03 15.03.2021

Названо номінантів на премію "Оскар"

2 хв читати
Названо номінантів на премію "Оскар"

Картини "Батько" Флоріана Зеллера, "Манк" Девіда Фінчера і "Земля кочівників" Хлої Чжао боротимуться за нагороди в номінації "Найкращий фільм" американської кіноакадемії "Оскар", оголосили організатори премії в понеділок.

Також серед претендентів на нагороду в цій номінації: "Перспективна дівчина" Емеральд Феннелл, "Суд над Чиказькою сімкою" Аарона Соркіна, "Мінарі" Лі Айзек Чун, "Юда і Чорний Месія" Шака Кінга і "Звук металу" Даріуса Мардера.

Найкращим режисером можуть стати Девід Фінчер, Лі Айзек Чун, Хлоя Чжао, Томас Вінтерберг ("Ще по одній") і Емеральд Феннелл.

На звання найкращої актриси за версією американської кіноакадемії претендує Віола Девіс за роль у фільмі "Ма Рейні: Мати блюзу", Андра Дей за "Сполучені Штати проти Біллі Голідей", Ванесса Кірбі за "Фрагменти жінки", Френсіс МакДорман за роль у фільмі "Земля кочівників" і Кері Малліган за фільм "Перспективна дівчина".

Найкращим актором може стати Різ Ахмед ("Звук металу"), Чедвік Боузман ("Ма Рейні: Мати блюзу"), Ентоні Гопкінс ("Батько"), Гаррі Олдман ("Манк") і Стівен Йон ("Мінарі").

На нагороду в категорії "Найкращий оригінальний сценарій" претендують "П'ятеро однієї крові", "Манк", "Мінарі", "Новини з усіх кінців світу" й анімаційний фільм "Душа". В номінації за найкращий адаптований сценарій представлені "Батько", "Земля кочівників", "Одна ніч у Маямі" і "Білий тигр".

На нагороду в номінації "Актриса другого плану" претендують: Марія Бакалова ("Борат 2"), Гленн Клоуз ("Елегія Гіллбіллі"), Олівія Колман ("Батько"), Аманда Сейфрид ("Манк") і Юн Ю Чжун ("Мінарі"). В аналогічній чоловічій номінації представлені Саша Барон Коен ("Суд над Чиказькою сімкою"), Деніел Калуя і Лакіт Стенфілн (обидва за "Юда і Чорний Месія"), Леслі Одом-молодший ("Одна ніч у Майамі"), Пол Раджі ("Звук металу").

Найкращим анімаційним фільмом може стати "Душа", "Подорож на місяць", "Баранчик Шон: Фермагеддон", "Уперед" і "Легенда про вовків".

Вручення кінопремії "Оскар" у 2021 році було перенесено з 28 лютого на 25 квітня через пандемію коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА