16:46 15.03.2021

На Закарпатті правоохоронці розкрили канал незаконного переправлення росіян до ЄС через Україну

2 хв читати
На Закарпатті правоохоронці розкрили канал незаконного переправлення росіян до ЄС через Україну

Українські правоохоронці викрили та повідомили про підозру жителю Закарпатської області, який організував канал незаконного переправлення громадян Російської Федерації до країн Європейського Союзу через територію України, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України в понеділок.

"За даними слідства, житель Берегівського району за грошову винагороду організував канал переправлення громадян Російської Федерації до країн ЄС, Великої Британії та США. Він, зокрема, сприяв отриманню ними громадянства Угорщини, що давало можливість безвізового в'їзду на територію понад ста країн. Підозрюваний підробляв свідоцтва про народження осіб або їхніх близьких родичів на території Закарпаття, що давало можливість скористатися спрощеною процедурою оформлення документів, і передавав їх до консульських установ Угорщини для виготовлення фальшивих паспортів", - зазначають правоохоронці.

Вони наголошують, що чоловікові оголосили про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон та підробленні документів із метою їх збуту (ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 332 і ч. 3 ст. 358 КК України).

Зазначається, що, за даними слідства, до початку пандемії COVID-19 підозрюваний щорічно переправляв майже 100 осіб, свої послуги оцінював у 25-30 тисяч євро з однієї людини.

"Нині за місцем його проживання здійснено санкціоновані обшуки. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, встановлюють інших осіб, причетних до скоєння кримінального злочину", - додають у прокуратурі.

Як зазначають у прес-службі Служби безпеки України, серед "клієнтів" підозрюваного були представники криміналітету й організованих злочинних угруповань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА