20:03 15.03.2021

Фракція "Слуги народу" підтримала план розблокувати приватизацію у ВР 16 березня

2 хв читати
Фракція "Слуги народу" підтримала план розблокувати приватизацію у ВР 16 березня

Верховна Рада у вівторок може розблокувати процес великої приватизації та ухвалити в цілому законопроект №4543, заявила заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа (фракція "Слуга народу") за підсумками розгляду цього питання на засіданні фракції в понеділок.

"Питання досить термінове. Тому було ухвалено рішення... щоб розблокувати велику приватизацію", - сказала вона на брифінгу.

Підласа нагадала, що в державному бюджеті на 2021 рік передбачено 12 млрд грн надходжень від приватизації: 3 млрд грн - від малої приватизації і 9 млрд грн - від великої приватизації. Депутат нагадала, що велика приватизація передбачає об'єкти балансовою вартістю понад 250 млн грн.

Представник "Слуги народу" наголосила, що є "запобіжники", які не дадуть можливості зловживати процесом приватизації. "Об'єкти подаються на приватизацію за рішенням Кабінету Міністрів, а великі об'єкти готують на приватизацію інвестиційні радники, зокрема Кабмін затверджує стартову ціну", - сказала народний депутат.

Вона додала, що об'єкти, приватизація яких заборонена, перераховані в ст.4 закону "Про приватизацію". "Там дуже великий перелік... і метрополітен, і атомні електростанції, і ліси, і надра, тобто всі стратегічні активи у нас фактично заборонено приватизувати", - сказала Підласа.

Депутат повідомила, що у вівторок народні депутати розглядатимуть "ще один запобіжник" - законопроект №4020 про список заборонених до приватизації підприємств і підприємств, у яких заборонено відчужувати контрольний пакет акцій (50% + 1 акція).

Серед об'єктів, які цього року планується виставити на продаж, Підласа назвала колишній завод "Більшовик" у Києві, "Президент-готель", Об'єднану гірничо-хімічну компанію, обленерго, "Украгролізинг".

Як повідомлялося, законопроект №4543 про зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про приватизацію державного та комунального майна" щодо приватизації об'єктів великої приватизації було зареєстровано у ВР 24 грудня 2020 року, а законопроект №4020 про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, - 2 вересня минулого року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА