08:49 16.03.2021

У столиці Казахстану з 18 березня посилюють карантин через коронавірус

2 хв читати
У столиці Казахстану з 18 березня посилюють карантин через коронавірус

У столиці Казахстану Нур-Султані через зростання випадків зараження COVID-19 посилюються карантинні заходи, повідомила прес-служба міського акимату (адміністрації).

"Епідеміологічна ситуація в місті нестабільна. Минулі святкові дні показують щоденне зростання коронавірусу. У зв'язку з цим, постанова з додатковими карантинними обмеженнями починає діяти з 18 березня", - йдеться в поширеному в понеділок повідомленні.

"Забороняється проведення масових заходів на честь свята Навруз. Не можна допускати продовження динаміки зростання. Для того щоб не було одномоментного навантаження на медорганізації і медпрацівників необхідно дотримуватися суворих санітарних норм: носити маски, дотримуватися соцдистанції", - сказала головний санлікар міста Сархат Бейсенова, слова якої наводяться в повідомленні.

За її словами, з 18 березня скорочується час роботи ресторанів, кафе, барів та їдалень у будні і вихідні дні з 7:00 до 22:00. Крім того, з 18 березня забороняється робота кінотеатрів і кінорумів.

"З огляду на те, що Нур-Султан перебуває в "червоній" зоні, у вихідний день - 21 березня (неділя) - у місті вводиться локдаун", - наголошується в повідомленні.

У ньому пояснюється, що в неділю забороняється робота торгово-розважальних центрів і торговельних домів, за винятком розташованих у них аптек і продуктових відділів, критих непродовольчих ринків, об'єктів з реалізації непродовольчих товарів, критих спортивних об'єктів, ЦОНів, відділень "Казпошти". Крім того, в неділю призупиняється робота громадського транспорту.

У суботу та неділю забороняється робота фітнес-центрів, фітнес-клубів, спортивно-оздоровчих об'єктів, саун, СПА-центрів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА