09:15 16.03.2021

Австралія продовжить вакцинацію населення вакциною AstraZeneca

1 хв читати

Австралія продовжить використовувати вакцину AstraZeneca для щеплень населенню, незважаючи на те, що в низці європейських держав її застосування призупинено через побоювання побічних ефектів, заявив головний скарбник Австралії Джош Фрайденберг.

За його словами, Європейське агентство з лікарських засобів і Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підтвердили, що вакцина AstraZeneca ефективна та безпечна.

"Отже, ми продовжимо впровадження вакцини AstraZeneca", - сказав Фрайденберг телеканалу Sky News.

Раніше Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Португалія та Кіпр приєдналися до декількох інших європейських країн, які тимчасово призупинили вакцинацію препаратами AstraZeneca після одиничних повідомлень про виникнення тромбів і низький рівень тромбоцитів.

Більшість із 25 млн жителів Австралії будуть щеплені вакциною AstraZeneca, влада має намір закупити майже 54 млн доз препарату.

Австралія розпочала свою загальнонаціональну кампанію з імунізації минулого місяця, перші щеплення з використанням вакцини AstraZeneca були зроблені минулого тижня.

Уряд планує довести кількість щеплень до 1 млн на тиждень до початку квітня, коли з'явиться вакцина AstraZeneca місцевого виробництва, і ввести першу дозу вакцини у всій країні до жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА