09:38 16.03.2021

Українські ВМС у Чорному морі провели спільні тренування з протимінною групою НАТО

2 хв читати
Українські ВМС у Чорному морі провели спільні тренування з протимінною групою НАТО

В акваторії Чорного моря катерна тактична група Військово-Морських сил Збройних сил України разом із постійною морською протимінною групою НАТО №2 (SNMCMG2) провела спільні тренування на морі типу PASSEX, повідомляє інформагентство Міноборони України "АрміяINFORM".

"Мета тренування - відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань екіпажів кораблів ВМС України з ВМС Туреччини, Румунії та Королівських ВМС Іспанії. Усі елементи навчання сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур Альянсу", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у вівторок.

У ньому наголошується, що було відпрацьовано тренування з протимінних дій у складі групи кораблів, передачу вантажів на ходу, відбиття засобів повітряного нападу противника та проведено корабельно-бойове навчання з проводки за тралами.

"Крім того, відпрацьовано елементи тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва з використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства", - повідомляють у Міноборони.

Там наголошують, що це вже другі цього року тренування типу PASSEX за участю українських ВМС із кораблями Альянсу, які відбуваються для підтримки безпеки в Чорноморському регіоні та вдосконалення здатності до навчання й сумісності під час виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп.

Крім того, в Міноборони уточнюють, що головне завдання другої постійної протимінної групи НАТО (як однієї з морських груп швидкого реагування НАТО) - пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів та суден через мінні загородження.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА