09:54 16.03.2021

Міносвіти та МОЗ рекомендують посилити карантинні заходи у навчальних закладах - Шкарлет

2 хв читати
Міносвіти та МОЗ рекомендують посилити карантинні заходи у навчальних закладах - Шкарлет

Додатково до встановлених карантинних заходів Міністерство освіти та Міністерство охорони здоров'я України рекомендують впровадження додаткових обмежень при "жовтих" і "помаранчевих" рівнях епідемічної небезпеки, повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Як написав Шкарлет у своєму Telegram-каналі, зокрема, пропонується переводити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

"Насамперед ці обмеження варто застосовувати на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби", - зазначив міністр.

Він також повідомив, що після консультацій із Міністерством охорони здоров'я, Міносвіти радить продовжити за необхідності канікули в школах.

"Прошу педагогів і батьків із розумінням поставитися до таких заходів. Вони вимушені і мають на меті збереження здоров'я представників педагогічних колективів, членів сімей школярів, особливо тих, хто перебуває в зоні ризику захворювання", - наголосив Шкарлет.

За його словами, ситуація з поширенням коронавірусу в Україні наразі досить напружена.

У навчальних закладах України діють карантинні обмеження, які визначені постановою Кабінету Міністрів №104 від 17 лютого 2021 року.

Зокрема, заборонено відвідувати навчальні заклади здобувачами, якщо на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів та персоналу закладу; проводити у закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів).

На території регіонів, для яких встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки, забороняється відвідування навчальних закладів незалежно від форми власності, крім відвідування дітьми закладів дошкільної освіти, спеціальних навчальних закладів і 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА