11:44 16.03.2021

Електронний Реєстр пам'яток запрацює до кінця 2021 року - Ткаченко

1 хв читати
Електронний Реєстр пам'яток запрацює до кінця 2021 року - Ткаченко

Державний реєстр нерухомих пам'яток України буде переведений в електронний формат до кінця року, повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У нас вже розроблено ТЗ для створення центрального реєстру, ми співпрацюємо з Мінрегіоном, сподіваємося, що до кінця року реєстр пам’яток запрацює", - повідомив Ткаченко.

За його словами, обрано три пілотні області - Полтавська, Київська, Одеська. Їхні реєстри будуть переведені в електронний вигляд першими.

"Співробітники проходять тренінги, робимо певну апробацію реєстру, його архітектури тощо. Завдання зробити не просто реєстр пам’яток, як окремих об’єктів, а комплексну інфраструктуру даних про всю культурну спадщину - це території, зони охорони, історичні ареали тощо", - розповів про реалізацію "пілоту" Ткаченко.

Міністр наголосив, що після цього стоїть ще масштабніше завдання - створення реєстру рухомого майна, тобто всіх культурних цінностей.

"Він включатиме підсистему "втрачені об'єкти". Це загальносвітова практика", - повідомив Ткаченко.

З 1 січня 2021 року, згідно із законом про геопросторові дані, Реєстр пам'яток синхронізується з іншими держреєстрами, а дані з нього, зафіксовані в електронному вигляді, стануть відкритими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА