12:52 16.03.2021

Швеція поповнила список країн Європи, які призупинили використання вакцини від AstraZeneca

1 хв читати

Швеція у вівторок стала ще однією країною Європи, яка з міркувань безпеки призупинила вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 за допомогою препарату англійсько-шведської компанії AstraZeneca, повідомляє агентство Associated Press.

"Це рішення є запобіжним заходом", - заявив головний епідеміолог країни Андерс Тегнелл.

В Агентстві громадської охорони здоров'я Швеції зазначили, що очікуватимуть результатів спеціального засідання 18 березня Європейського агентства з лікарських засобів, яке розгляне проблеми, пов'язані з вакциною AstraZeneca.

У вівторок Всесвітня організація охорони здоров'я проведе зустріч для обговорення питання безпеки цієї вакцини.

Раніше понад десять європейських країн, зокрема Німеччина, Італія, Іспанія і Франція, призупинили використання вакцини проти COVID-19 виробництва компанії AstraZeneca через імовірні побічні ефекти. Йдеться про низку випадків виникнення тромбів після вакцинації, проте експерти стверджують, що чіткий зв'язок поки що не доведений, і самі ці випадки не виходять за рамки загальної статистики.

За даними компанії AstraZeneca, наразі її вакцину проти COVID-19 введено 17 млн людей у країнах ЄС і Великій Британії. Водночас станом на минулий тиждень відомо менше ніж про 40 випадків виникнення тромбів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА