15:25 16.03.2021

Кличко: Через ситуацію з коронавірусом у столиці канікули для учнів 5-11 класів розпочнуться з середи

2 хв читати
Кличко: Через ситуацію з коронавірусом у столиці канікули для учнів 5-11 класів розпочнуться з середи

Через загрозливу ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у Києві влада столиці ухвалила рішення розпочати весняні канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше - з четверга, 18 березня, садки і початкова школа працюватимуть у звичайному режимі, заявив мер Віталій Кличко.

"З того, що в наших повноваженнях - місцевої влади: Київ ухвалив рішення розпочати весняні канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше - з четверга, 18 березня. Садки і початкова школа поки що працюватимуть у звичайному режимі", - повідомив Кличко під час онлайн-брифінгу у вівторок.

Він зазначив, що ситуація в місті складна: в стаціонарах медичних закладів столиці - понад 3 500 госпіталізованих пацієнтів, із них 71% - люди у важкому стані. За його словами, це найбільш складна ситуація для медиків Києва з початку пандемії.

"З такими темпами поширення вірусу і кількістю госпіталізацій за добу, вже через кілька днів місць у лікарнях не буде. До того ж досі, незважаючи на обіцянки уряду, для киян так і не надали ліжка в закладах Національної академії наук, Міністерства охорони здоров'я та відомчих лікарнях. А це загалом - більше ніж 11 000 ліжок", - наголосив Кличко.

Мер Києва також закликав жителів столиці носити маски та дотримуватися обмежень, оскільки ситуація надзвичайно серйозна.

"Інакше, якщо ситуація погіршиться, - заклади знову будуть закриті!" - сказав Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА