16:08 16.03.2021

Рішення про санкції не повинні використовуватися для переслідування політичних і громадських діячів - заява колишніх політв'язнів

2 хв читати
Рішення про санкції не повинні використовуватися для переслідування політичних і громадських діячів - заява колишніх політв'язнів

Колишні українські політв'язні, засновники руху "Звільнення ув'язнених" закликають владу утриматися від дискредитації та переслідування політичних і громадських діячів на хвилі правильних рішень про впровадження санкцій проти проросійських телеканалів і політиків.

"Щиро й беззаперечно підтримуємо ті дії влади, які справді спрямовані на руйнування і невідворотне викорінювання розгалуженої злочинної мережі, побудованої та введеної в Україні країною-агресором - Російською Федерацією. Закликаємо президента Володимира Зеленського ... до державницької мудрості... Правильні та необхідні рішення, спрямовані на закриття проросійських телеканалів та інших ЗМІ, впровадження санкцій стосовно промосковських політиків - колабораціоністів усередині країни, по-перше, потребують упровадження законодавчого обґрунтування, по-друге, в жодному разі не повинні використовуватися як формальний привід для кримінального і санкційного переслідування політичних і громадських лідерів, осіб, які безумовно довели свою відданість ідеалам української держави, проте провадять свою діяльність в опозиції до курсу нинішньої влади", - йдеться в тексті звернення, який озвучив у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" колишній політв'язень Володимир Балух.

У зверненні наголошується на неприпустимості пріоритету "перманентних політичних змагань і боротьби за рейтинги" над державними інтересами.

"Ми також виступаємо категорично проти й засуджуємо спроби влади використати негативний образ відвертого колаборанта Медведчука з метою дискредитації осіб, які були при владі в надважкі часи початку війни, кровопролитних воєнних дій... зокрема п'ятого президента України Петра Порошенка", - наголошується у зверненні.

Балух уточнив, що необхідно ухвалити закон про колаборацію. "Кожен, хто провадить свою діяльність, отримуючи "брудні гроші", зароблені на нашій із вами крові, має знати, що покарання буде необоротним", - наголосив він.

Колишній політв'язень Євген Панов, у свою чергу, додав, що, цілком підтримуючи звернення, закликає главу держави "припинити політичні переслідування.

"У час, коли патріотам України необхідно об'єднуватися, ми починаємо воювати "зі своїми". В нас є сильніший ворог на східному кордоні, з яким потрібно воювати. Чому люди, які захищали України на фронті, ... зараз сидять за ґратами?" - сказав він.

Народний депутат України від "Європейської солідарності" Ахтем Чийгоз наголосив, що така ситуація "розхитує боротьбу політв'язнів, котрі перебувають у колоніях РФ".

"Не потрібно гідність і боротьбу наших політв'язнів, які перебувають у руках ворога, нівелювати", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА