16:09 16.03.2021

Суд у "справі Шеремета" відкладено до 23 березня через недоставлення Антоненка та його небажання брати участь у режимі відеоконференції

2 хв читати
Суд у "справі Шеремета" відкладено до 23 березня через недоставлення Антоненка та його небажання брати участь у режимі відеоконференції

Фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета - музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка не доставили у вівторок до Шевченківського районного суду Києва на слухання справи через спалах COVID-19 серед співробітників Національної гвардії, які мали забезпечити конвоювання, а сам Антоненко відмовився від участі в засіданні у режимі відеоконференції.

"Андрія Антоненка з невідомих причин не доставили до суду. Наразі технічна перерва в засіданні", - повідомлялося на сторінці Free Riff у Facebook.

Після перерви трансляцію, яка відбувається на YouTube-каналі "Судова влада", було відновлено.

На адресу суду надійшов лист від Нацгвардії, в якому повідомляється про ускладнення виконання завдань конвоювання через спалах COVID-19 серед особового складу.

Антоненко, якому суд забезпечив відеозв'язок із СІЗО із залом засідання, заявив, що зв'язок поганий, і він майже не чує, що відбувається в залі засідання. Захист порадив йому скористатися правом безпосередньої присутності на засіданні, оскільки мали розглядати клопотання про зміну запобіжного заходу і взяття на поруки. Антоненко скористався цим правом.

Суд визнав неможливим проведення судового засідання через недоставлення обвинуваченого Антоненка, а також його відмову брати участь у засіданні в режимі відеоконференції. З огляду на це засідання відкладено до 14:00 23 березня.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА