17:03 16.03.2021

Плотницького та ще двох командирів бойовиків засудили до довічного ув'язнення у справі про збитий у 2014 році під Луганськом Іл-76 ЗСУ - ЗМІ

1 хв читати
Плотницького та ще двох командирів бойовиків засудили до довічного ув'язнення у справі про збитий у 2014 році під Луганськом Іл-76 ЗСУ - ЗМІ

Екс-ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького та двох командирів бойовиків Андрія Патрушева й Олександра Гуреєва засудили до довічного позбавлення волі без конфіскації майна у справі про збитий у 2014 році літак Збройних сил України Іл-76.

Відповідне рішення ухвалив Червоногвардійський суд Дніпра, повідомляє "Судовий репортер".

"Судді понад місяць перебували у нарадчій кімнаті. Текст вироку має понад 100 сторінок. Вирок оголошували 15-16 березня з перервами – близько 8 годин", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і дев'ятеро членів екіпажу. Всі вони загинули.

Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Генерал-майору Генштабу ЗСУ Віктору Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 до Луганська.

У березні 2017 року Назарова було визнано винним і засуджено до семи років ув'язнення.

16 грудня 2020 року Дніпровський апеляційний суд залишив вирок Назарову без змін, проте його не взяли під варту, а виконання вироку було призупинено у зв'язку з поданням скарги до Верховного Суду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА