07:14 17.03.2021

Влада США підрахує масштаби іноземного втручання у вибори і введе санкції

2 хв читати
Влада США підрахує масштаби іноземного втручання у вибори і введе санкції

Адміністрація США, грунтуючись на доповіді розвідки, вирахує масштаби спроб інших країн вплинути на американські вибори 2020 року і розпочне підготовку санкцій, йдеться в доповіді Нацрозвідки.

У документі наголошується, що генпрокурор і міністр внутрішньої безпеки США мають "оцінити ступінь впливу іноземних спроб вплинути на безпеку і чесність системи проведення виборів". Потім вони підготують доповідь, в якій викладуть висновки.

Після цього "міністр фінансів, консультуючись із держсекретарем, міністром внутрішньої безпеки і генпрокурором, введуть санкції за діяльність, яка буде визнана іноземним втручанням в американські вибори".

У доповіді Нацрозвідки США, як повідомлялося, стверджується, що іноземні держави не здійснювали спроб надати безпосереднього втручання до процесу проведення виборів у США в 2020 році, йдеться в доповіді американської національної розвідки.

"У нас немає доказів, які свідчать, що будь-який іноземний гравець намагався вплинути на технічний аспект процесу голосування на виборах 2020 року у США, зокрема - на систему реєстрації виборців, облік бюлетенів, підрахунок голосів або інформування про результати", - зазначається в документі.

Також у ньому наголошується, що деякі іноземні держави, такі як Іран і Росія, поширювали невідповідну інформацію, "щоб підірвати суспільну довіру до виборчих процесів і результатів".

У документі стверджується, що Росія перед виборами 2020 роки намагалася дискредитувати кандидатуру Джо Байдена і підтримати Дональда Трампа.

"Ми вважаємо, що Росія здійснила операції (...), спрямовані на дискредитацію кандидатури президента Байдена і Демократичної партії, підтримку колишнього президента Трампа і підриву довіри громадськості до електорального процесу, а також посилення соціополітичних розбіжностей у США", - йдеться в доповіді.

У ній наголошується, що "систематичних кібератак", націлених на те, щоб так чи інакше вплинути на результати виборів, з Росії не було зафіксовано.

Крім того, за даними американської розвідки, Іран, ліванський рух "Хезболла", Куба і Венесуела намагалися вплинути на президентські вибори у США 2020 року, а Китай не робив для цього ніяких дій.

"Ми визначили, що Іран вів комплексну приховану кампанію з надання впливу, щоб знизити шанси колишнього президента Дональда Трампа на переобрання. До того ж Іран безпосередньо не намагався підтримати його суперника", - йдеться в документі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА