07:31 17.03.2021

Ткаченко: Чутки про небезпеку AstraZeneca можуть бути пов'язані з інформатаками з боку РФ

1 хв читати
Ткаченко: Чутки про небезпеку AstraZeneca можуть бути пов'язані з інформатаками з боку РФ

Чутки про небезпеку AstraZeneca можуть бути пов'язані з інформаційною атакою з боку Російської Федерації, метою якої є розчищення фармацевтичного ринку для Супутника 5, вважає міністр культури України Олександр Ткаченко.

"Супутник досі не схвалений до застосування в Європейському Союзі. У Кремлі звичайно звинуватили у всіх своїх проблемах США та їхніх партнерів. І одразу з цим зненацька з’являється просто вал інформації про начебто існуючу небезпеку прямого конкурента "Супутника" – вакцини AstraZeneca. Дуже схоже на тактику випаленої землі. Інформаційно знищити вакцину-конкурента, щоб потім дотиснути європейських політиків дозволити застосування Супутника", - написав Ткаченко у своєму телеграм-каналі.

Він зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) і Європейське агентство з лікарських засобів офіційно не фіксують наявність летальних випадків унаслідок щеплень вакциною AstraZeneca або зв'язку між цим препаратом і утворенням тромбів.

Разом із тим, Ткаченко рекомендує перевіряти джерела появи такої інформації.

"Я б дуже ретельно перевірив, з яких джерел з’явилася інформація про псевдо небезпечність вакцини AstraZeneca і хто лобіював розповсюдження цих жахачок у європейських ЗМІ. Бо в такі збіги не вірю", - наголосив міністр.

"Минуло вже 5 днів з дня мого щеплення вакциною AstraZeneca. Почуваю себе так само добре, як і в день вакцинації", - додав Ткаченко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА