08:55 17.03.2021

Мексика розраховує до п'ятниці отримати від США відповідь на прохання щодо постачання вакцини AstraZeneca

3 хв читати
Мексика розраховує до п'ятниці отримати від США відповідь на прохання щодо постачання вакцини AstraZeneca

Мексика до п'ятниці чекає від США відповіді на прохання поставити їй вакцину від коронавірусу AstraZeneca, складовану, але поки не використовувану в Сполучених Штатах через відсутність її схвалення американським регулятором, повідомили журналістам президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор і глава МЗС Марсело Ебрард.

"Ми сподіваємося на допомогу, підтримку і солідарність уряду США", - заявив Лопес Обрадор на прес-конференції у вівторок.

Міністр зі свого боку зазначив: "Я б сказав, що ми досягли непоганого прогресу, але деталі, цифри, умови будуть відомі тільки в п'ятницю", - додавши, що його країна "запросила якомога більше доз".

Глава МЗС додав, що у зв'язку з дефіцитом вакцин у країні люди старше 60 років будуть вакциновані до кінця квітня, на місяць пізніше, ніж планувалося раніше.

З аналогічним проханням до США звернулася офіційна Оттава. Міністр державних закупівель Канади Аніта Ананд заявила раніше, що посол Канади в Сполучених Штатах веде переговори з адміністрацією (президента Джо - ІФ) Байдена з приводу поставок невикористаних доз.

"З приводу цих додаткових доз AstraZeneca (...). Я перебуваю в тісному контакті з послом Кірстен Хіллман, і ми разом з адміністрацією США опікуємось саме цим питанням", - сказала Ананд телеканалу CTV у неділю минулого тижня.

Обрадор попросив президента США Байдена про "позику" вакцини під час віртуальної зустрічі з ним 1 березня.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі на брифінгу у відповідь на запитання журналіста, "чи розглядає президент (Байден - ІФ) питання про те, щоб поділитися вакциною з Мексикою", заявила: "Ні ... Його увага, увага адміністрації зосереджена на тому , щоб кожен американець був вакцинований. І як тільки ми досягнемо цієї мети, ми будемо раді обговорити подальші кроки".

У США складовані мільйони доз вакцини від AstraZeneca, проте вона не використовується через відсутність офіційного схвалення до застосування. Проте, Вашингтон не погоджується направити препарат у десятки країн, де він вже дозволений, повідомила раніше газета The New York Times.

Водночас, глава уряду мексиканської столиці Мехіко Клаудія Шейнбаум повідомила про початок другого етапу вакцинації з використанням російського препарату "Супутник V".

"17 березня розпочинається застосування 2-ї дози вакцини "Супутник V" до Тлавака, Сошимілка і Істакалька. При собі треба мати підтвердження першої вакцинації, оскільки друга доза буде введена тільки тим, хто отримав першу, оскільки компоненти відрізняються", - повідомила Шейнбаум у Twitter.

Наприкінці лютого в Мексику надійшла перша партія "Супутника V", вакцинація першим компонентом проходила з 24 лютого до 5 березня.

Другу дозу вакцини доставили в країну 10 березня.

За даними університету Джонса Гопкінса, в Мексиці з початку пандемії COVID-19 заразилися понад 2,1 млн осіб, померли - більше 194 тис., одужали понад 1,7 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА