14:09 17.03.2021

Обладнання для голосування в Раді не обслуговують з 2012 р. - нардеп Василенко про причини задимлення пульта

2 хв читати
Обладнання для голосування в Раді не обслуговують з 2012 р. - нардеп Василенко про причини задимлення пульта

Член депутатської фракції "Голос" Леся Василенко, чий пульт для голосування задимився в залі пленарних засідань Верховної Ради, вважає причиною займання застаріле обладнання для роботи парламентарів, яке вже тривалий час не обслуговують після закінчення гарантійного терміну експлуатації.

"Причина займання в тому, що ми на сьогодні працюємо на робочих місцях, які давно вийшли з експлуатації, тобто на старих потужностях, яким давали десять років гарантії. І з 2012 року фактично гарантія на пульти, за якими ми працюємо як народні депутати, не поширюється, й обслуговування їх технічною компанією, яка їх встановлювала, не здійснюється", - сказала Василенко на брифінгу в середу у Верховній Раді.

Також у коментарі журналістам вона повідомила, що на момент займання не була біля свого робочого місця. "У той момент я була за робочим місцем на два ряди вище, тому запах гару я відчула вже, напевно, тоді, коли почула слово "горить". Потім я обернулася й побачила, що горить якраз моє робоче місце", - розповіла депутат.

Близько 13:00 у середу голова Верховної Ради Дмитро Разумков оголосив перерву в роботі парламенту на 15 хвилин. Пізніше стало відомо, що це пов'язано із займанням пульта для голосувань одного з народних депутатів.

Як повідомлялося, 2 березня Верховна Рада почала використовувати в залі пленарних засідань сенсорну кнопку, що зчитує відбиток пальця.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА