16:42 17.03.2021

Спецзасідання КСУ щодо розгляду звернення слідчого ДБР було зірвано через недопуск Тупицького до приміщення суду - джерело

1 хв читати
Спецзасідання КСУ щодо розгляду звернення слідчого ДБР було зірвано через недопуск Тупицького до приміщення суду - джерело

Спеціальне пленарне засідання Конституційного Суду з розгляду звернення слідчого Державного бюро розслідувань, яке було заплановано на 14:30, зірвалося через недопуск працівниками Управління державної охорони України голови КСУ Олександра Тупицького до приміщення суду, повідомляють джерела агентства "Інтерфакс-Україна" у КСУ.

Раніше повідомлялося, що спеціальне пленарне засідання скликається "для розгляду звернення слідчого - заступника керівника управління з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань А. Яблонського від 9 березня".

Засідання мало відбутися в закритому режимі. Джерела агентства повідомляли, що точної інформації, про які саме матеріали та факти йдеться у зверненні слідчого ДБР, у них немає, але, найімовірніше, вони були пов'язані з розслідуванням кримінальних проваджень, у яких фігурує Тупицький.

На засіданні Великої палати КС у четвер заступник голови КС Сергій Головатий повідомив, що 17 березня відбудеться спеціальне пленарне засідання, на якому буде розглянуто питання дисциплінарної відповідальності Тупицького.

Водночас, як зазначено у порядку денному КСУ на середу, о 12:00 у КСУ також мало відбутися спеціальне пленарне засідання, на якому судді мали розглянути питання щодо заяви голови Всеукраїнської політичної партії "Братство" Дмитра Корчинського про невідповідність судді Конституційного Суду України Сергія Головатого займаній посаді.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА