18:54 17.03.2021

Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити у 2-му читанні законопроект про скасування переходу на літній і зимовий час

2 хв читати
Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити у 2-му читанні законопроект про скасування переходу на літній і зимовий час

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендував парламенту ухвалити законопроект №4201 "Про обчислення часу в Україні" у другому читанні, повідомив член комітету Олексій Мовчан (фракція "Слуга народу").

"Сьогодні на комітеті економічного розвитку рекомендували Верховній Раді України ухвалити законопроект "Про обчислення часу в Україні" №4201 у другому читанні. Згідно з ним, Україна залишиться на київському часі, що відповідає другому часовому поясу в шкалі Всесвітнього координованого часу UTC+2. Простими словами, ми залишаємося на зимовому часі", - написав нардеп у Facebook у середу.

Він уточнив, що таке рішення було ухвалено "з урахуванням європейського напряму розвитку та синхронізації України з часом європейських країн".

Мовчан додав, що ухвалення закону забезпечить визначення на законодавчому рівні порядку обчислення часу в Україні, сприятиме покращенню стану здоров’я громадян та підвищенню працездатності населення.

Як повідомлялося, Верховна Рада 3 березня у першому читанні підтримала законопроект "Про обчислення часу в Україні" (№4201), що передбачає скасування переходу на літній і зимовий час в Україні. У прикінцевих положеннях законопроекту зазначається, що в разі ухвалення в цілому він набуде чинності через три місяці після його офіційного опублікування у парламентській газеті "Голос України".

До цього заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа (фракція "Слуга народу") пояснювала, що в разі, якщо ВР встигне ухвалити законопроект в цілому до 25 березня 2021 року, депутати виключать цю норму з фінального тексту документа, і він набуде чинності одразу ж після опублікування в парламентській газеті "Голос України".

Отже, в Україні більше не буде необхідності переводити годинник на літній час, що цього року мало відбутися 28 березня. Водночас, як зазначала парламентарій, якщо ж виникнуть будь-які труднощі і ВР не встигне проголосувати за ухвалення відповідного закону, то "ми ще двічі переведемо годинник, але 25 жовтня - востаннє".

Пізніше Підласа заявила, що парламент може розглянути законопроект про переведення годинника під час засідання 19 березня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА