21:56 17.03.2021

Порошенко: "Путін - вбивця". Байден сказав те, що досі не зміг сказати Зеленський

3 хв читати
Порошенко: "Путін - вбивця". Байден сказав те, що досі не зміг сказати Зеленський

П'ятий президент України, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко вважає, що заява президента США Джо Байдена щодо Путіна є вкрай важливою для України.

"Путін – вбивця". Те, що наша команда говорить з 2014 року; те, що з 2019 року жодного разу не наважився вимовити Зеленський, вголос на увесь світ вимовив Джозеф Байден. Дуже гарна відповідь на питання Who is Mr. Putin. Таке публічне визнання американського президента для України – на вагу золота. Я хотів би подякувати першій особі Сполучених Штатів за цінні слова. Загалом – за підтримку України, яку він демонструє послідовно ще з часів нашої зустрічі під час моєї інавгурації в червні 2014 року", - цитує прес-служба заяву Порошенка на сайті "Євросолідарності".

Порошенко також заявив, що "Байден - великий шанс для України, для нашої європейської та євроатлантичної інтеграції. Однак Офіс українського президента поки демонструє нездатність скористатися цією можливістю, і навіть більше - ризикує її втратити".

Він подякував лідеру США за послідовну підтримку України і закликав Зеленського відреагувати конкретними діями на публічну інформацію американців про народного депутата України Андрія Деркача, який "пов'язаний з російськими спецслужбами і є агентом Кремля, який за завданням Путіна втручався в хід виборчої кампанії в США".

Порошенко нагадав, що очолювана ним політсила тривалий час вимагає від спецслужб і генпрокуратури пред'явити звинувачення та притягнути до відповідальності за державну зраду Деркача. За словами політика, чинний президент перешкоджає цьому.

"Ми всі прекрасно розуміємо, що інспірований Деркачем скандал відбувся за узгодженням і режисурою Офісу президента. Чи, може, хтось і справді вірить, що лідер фракції "Слуга народу" Арахамія і різні Дубінські за власної ініціативи, а не за вказівки Зеленського вимагали створення слідчої комісії по контактах Порошенка-Байдена? І, до речі, й досі не відкликали проект відповідної постанови", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що "настав час виправляти помилки. М’яч – на стороні Зеленського. Від його дій залежить, чи не втратить Україна стратегічне партнерство із США, життєво, наголошую, життєво необхідне для нас, аби вистояти у війні з Росією".

Порошенко також зазначив, що стратегічно США довіряють Україні, "а ось Зеленському таку довіру ще належить отримати".

"Для цього треба пред’явити звинувачення російському агенту Деркачу, а також притягти до відповідальності підсанкційного Коломойського, визнаного світом глобальним корупціонером" - зазначає п'ятий президент.

Порошенко також наголосив, що "замало очистити офіс Президента від російського "крота", який злив росіянам секретну інформацію про спецоперацію із затримки військових злочинців із приватної армії "Вагнера". "Необхідно продовжити реформи. Припинити атаку на незалежні антикорупційні органи. Продемонструвати справжню боротьбу з корупцією, а не її імітацію. Не на словах, а на ділі зменшити вплив олігархів. Дотримуватися євроатлантичних стандартів демократії і ставлення до опозиції".

Лідер "Європейської Солідарності" висловив готовність підтримувати владу "в усіх цих кроках". "Ми навіть зараз по своїх зв’язках лобіюємо телефонну розмову Байдена із Зеленським. Не для Зеленського, звісно, а для держави, бо національні інтереси України потребують діалогу із США на найвищому рівні. Від цього залежить наша безпека, від цього залежить наша перемога у війні з Росією. Від цього залежить перспектива нашого членства в Євросоюзі та НАТО. Від цього залежить майбутнє України", - резюмує п'ятий президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА