06:54 18.03.2021

СБУ заблокувала два канали незаконної міграції іноземців в Україну

2 хв читати
СБУ заблокувала два канали незаконної міграції іноземців в Україну

Служба безпеки України заблокувала в Луганській та Закарпатській областях два канали нелегальної міграції в країну, повідомили в СБУ в середу.

Як повідомляє прес-служба відомства, серед іноземців також були вихідці з країн із підвищеною терористичною загрозою.

Зокрема, на Луганщині припинено діяльність міжрегіонального угруповання, яке організувало незаконну легалізацію іноземних громадян в Україні.

За даними попереднього розслідування, до складу групи входили кілька громадян України. Зловмисники організували протиправний механізм легалізації в Україні вихідців з країн Близького Сходу. Для цього вони виготовляли закордонним замовникам підроблені документи, які іноземці використовували, зокрема для вступу до українських ВНЗ.

"Своїх клієнтів ділки підшукували через особисті зв'язки, а також на спеціалізованих інтернет-форумах. Оплату за "послуги" вони отримували готівкою або через банківські карткові рахунки", - уточнили в спецслужбі.

Під час обшуків за адресами проживання організатора угруповання в Сєвєродонецьку, а також у підпільній лабораторії в Харкові, правоохоронці виявили: обладнання для виготовлення фальшивих документів; велику кількість підроблених паспортів; 90 печаток і штампів фіктивних структур; банківські картки; готівкові, ймовірно отримані злочинним шляхом.

У СБУ наголосили, що зараз перевіряється причетність іноземців до діяльності міжнародних терористичних організацій.

У Закарпатті було заблоковано канал незаконної міграції іноземців через державний кордон України до Євросоюзу. Правоохоронці затримали організатора "трафіку" на спробі незаконного переправлення трьох нелегалів з країн Центральної Азії.

За попередніми даними слідства, протиправну діяльність організував громадянин однієї з країн Південного Кавказу. Своїм "клієнтам" він обіцяв забезпечити перехід через держкордон України в ЄС поза встановленими пунктами пропуску.

В рамках кримінального провадження за ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру і обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА