07:06 18.03.2021

Посол Росії в США Антонов вилетить до Москви для консультацій 20 березня

2 хв читати
Посол Росії в США Антонов вилетить до Москви для консультацій 20 березня

Посол РФ у Вашингтоні Анатолій Антонов вирушить 20 березня на консультації до Москви, де під час зустрічей має намір обговорити шляхи виправлення російсько-американських відносин, заявили в російському посольстві в США.

"Посол Росії в США А.Антонов вилітає 20 березня до Москви на консультації. Під час зустрічей у МЗС Росії і інших відомствах планується обговорити шляхи виправлення російсько-американських зв'язків, які перебувають у кризі", - йдеться в поширеному коментарі посольства в зв'язку із запрошенням посла на консультації до Москви.

У російській дипмісії зазначили, що "ситуація, яка склалася, стала наслідком цілеспрямованої політики Вашингтона, який протягом останніх років, по суті свідомо, заводив двосторонню взаємодію в глухий кут".

"Неконструктивний курс адміністрації щодо нашої країни не відповідає інтересам Росії і США, а окремі непродумані заяви американських керівників і зовсім ставлять під загрозу обвалення і без того надмірно конфронтаційні відносини", - наголосили російські дипломати.

У Посольстві заявили, що Росія виступає за "налагодження діалогу двох постійних членів Ради Безпеки ООН, що несуть особливу відповідальність за міжнародний мир і безпеку".

"Виходимо з того, що добрі і прагматичні зв'язки між Росією і США відповідають сподіванням народів наших держав і міжнародного співтовариства", - уклали в російській дипмісії.

Напередодні в МЗС РФ повідомили, що посол Росії в Вашингтоні Анатолій Антонов запрошений до Москви на консультації, що проводяться з метою проаналізувати, "що робити і куди рухатися в контексті відносин із США".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА