15:28 18.03.2021

Конференція щодо реформ в Україні відбудеться 6 липня у Вільнюсі

2 хв читати
Конференція щодо реформ в Україні відбудеться 6 липня у Вільнюсі

Конференція щодо реформ в Україні відбудеться у Вільнюсі 6 липня 2021 року, повідомив президент Литви Гітанас Науседа під час офіційного візиту до України.

"Не можу не сказати про дуже важливу конференцію з реформ в Україні, яка відбудеться у Вільнюсі у липні. Я вже отримав обіцянку президента відвідати нас 6 липня на конференції. Цей захід стане чудовою нагодою обговорити підтримку міжнародним співтовариством України", - сказав він на прес-конференції після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у Києві у четвер.

Науседа зазначив, що Литва бачить зусилля України у сфері реформ.

"Чимало зроблено: реформа земельного ринку, банківська реформа, опір олігархам із поверненням націоналізованих банків. Ми це бачимо і дуже цінуємо", - зазначив він.

Однак, як додав президент, є сектори, в яких Україні ще треба старатися.

"Це судова система, правова система, більше відповідальності має бути додано антикорупційним інституціям, як ми говорили під час нашої зустрічі. Незалежність центрального банку - це також цінність, яку треба плекати, бо це умова стабільності", - пояснив Науседа.

Президент зазначив, що є певні сфери, де необхідно більше зусиль, і це дало б не лише можливість Україні отримати більше фінансів, а й створити атмосферу довіри, яка необхідна, щоб долучити міжнародну спільноту до більшої довіри та створення великих перспектив.

"Гадаю, ви на правильному шляху, і наші сподівання, бажання - щоб на цьому шляху ви ще трохи швидше йшли", - заявив глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА