07:21 19.03.2021

Байден розглядає можливість продовження перебування американських військових в Афганістані до листопада

2 хв читати
Байден розглядає можливість продовження перебування американських військових в Афганістані до листопада

Президент США Джо Байден розглядає різні варіанти дат виведення американських військових з Афганістану, зокрема, варіант продовження їх перебування до листопада, повідомляє телеканал NBC News з посиланням на обізнані джерела.

"Байден хоче піти (з Афганістану - ІФ)", - сказав один зі співрозмовників.

Однак, за його словами, лідери Пентагону переконують президента розглянути можливість продовження перебування американських військ в Афганістані ще на півроку, заявляючи, що Талібан не виконує свою частину угоди.

Як уточнили джерела телеканалу, військові представили Байдену кілька варіантів дій. Серед них: виведення військ відповідно до угоди до 1 травня, збереження військ у країні на невизначений термін або збереження військ в Афганістані на період, який повинен визначити президент. Співробітники Міноборони пропонують продовжити перебування військових на півроку.

Зазначається, що наразі остаточне рішення не прийнято.

"Рішення за президентом", - заявив один зі співрозмовників телеканалу.

Раніше Байден в інтерв'ю телеканалу ABC заявив, що угода США з рухом "Талібан" була опрацьована недостатньо, і Вашингтону нелегко виконати свою частину зобов'язань - вивести до травня американські війська з Афганістану.

"Це може статися, але це буде непросто", - сказав президент.

Він пояснив, що зараз перебуває в процесі прийняття рішення, коли військові США покинуть Афганістан.

Вашингтон уклав угоду з талібами 29 лютого 2020 року, щоб запустити мирний процес в Афганістані. "Талібан" зобов'язався не використовувати територію Афганістану для підриву безпеки США і їх союзників, а США - вивести війська за 14 місяців, якщо таліби дотримуватимуться досягнутих домовленостей.

Однак мирний процес ускладнюється насильством в Афганістані, затягненням переговорів між Кабулом і талібами і сумнівами в можливості реалізації графіка виведення військ США з країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА