10:16 19.03.2021

Працівники "Укрзалізниці" через два тижні планують страйк із зупиненням усіх видів перевезень

2 хв читати
Працівники "Укрзалізниці" через два тижні планують страйк із зупиненням усіх видів перевезень

Співробітники "Укрзалізниці" (УЗ) через два тижні планують провести великий страйк із зупиненням усіх видів перевезень, написала на своїй сторінці у Facebook голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки й оцінки стану АТ "Укрзалізниця" народний депутат Юлія Гришина (партія "Слуга народу").

За її словами, звільнений напередодні проведення другого засідання ТСК голова правління УЗ Володимир Жмак не зміг бути присутнім на засіданні через лікарняний через СOVID-19, тому на порядку денному стояла зустріч із профспілками залізничників для заслуховування проблемних питань трудового колективу компанії, водночас дві з трьох профспілок не з'явилися.

"Трудовий колектив в розпачі, через два тижні планується великий страйк із зупиненням усіх видів перевезень. З усіма цими матеріалами комісія вже працює", - написала Гришина.

На засіданні ТСК також обговорила незадовільний стан виконання запитів ТСК, спрямованих до правоохоронних органів України, і вирішила запросити на наступне засідання керівників Офісу генпрокурора, Державного бюро розслідувань, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро.

"Активна робота слідчої комісії триває. Мета нашої ТСК - дослідити "внесок" кожного керівника УЗ, Наглядової ради та можливих контрагентів у доведення "Укрзалізниці" до критичного стану", - наголосила Гришина.

За її словами, ТСК досліджуватиме операційну, інвестиційну та фінансову діяльність "Укрзалізниці" в період із 2015 року, оскільки саме з цього часу спостерігається стрімке погіршення стану компанії.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив міністрам розглянути звернення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка опікується питанням перевірки та оцінки стану АТ "Укрзалізниця", і надати відповідну інформацію.

ТСК ВРУ з перевірки й оцінки стану "Укрзалізниці" вирішила запросити у прем'єр-міністра України Шмигаля та наглядової ради компанії їхню оцінку діяльності нинішнього правління УЗ.

Раніше екс-голова УЗ Володимир Жмак заявив, що вважає непорозумінням запит ТСК щодо оцінки компетентності правління компанії до діалогу з правлінням.

Окрім того, УСПП занепокоєний тим, що ТСК ВР щодо "Укрзалізниці" не розглядає дії попереднього керівництва і наглядової ради компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА