11:50 19.03.2021

СБУ ліквідувала ботоферму, що фінансувалася з РФ

1 хв читати
СБУ ліквідувала ботоферму, що фінансувалася з РФ

Кіберспеціалісти Служби безпеки України припинили роботу ботоферми, яка працювала з більш як 5 тис. фейкових акаунтів і поширювала неправдиву інформацію про Україну й отримувала фінансування з території РФ.

"Виконавці розмістили обладнання в орендованій квартирі в Києві. Спеціалізовані апаратно-програмні комплекси використовували для створення і просування фейкових акаунтів у соціальних мережах для поширення неправдивої інформації серед населення. Виконавці діяли в інтересах третіх осіб, які підтримували гібридну війну проти України. За задумом замовників, спотворена інформація мала впливати на свідомість людей для поширення негативних настроїв у суспільстві й дискредитувати українську владу всередині країни і за її межами", - повідомляється на сайті СБУ в п'ятницю.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп'ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, телекомунікаційне обладнання, понад 3 тис. сім-карт.

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України, триває досудове слідство, встановлюють усіх причетних до протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА