13:17 19.03.2021

Кількох співробітників військової розвідки Болгарії заарештовано за підозрою в шпигунстві на користь РФ

1 хв читати
Кількох співробітників військової розвідки Болгарії заарештовано за підозрою в шпигунстві на користь РФ

Кількох співробітників болгарської військової розвідки, затриманих у рамках спецоперації напередодні в Софії, взяли під арешт за підозрою в шпигунстві на користь Росії, повідомила на брифінгу в п'ятницю представник генерального прокурора Болгарії Сійка Милева.

Вона зазначила, що керував групою колишній високопоставлений співробітник болгарської військової розвідки, у завдання якого входило створення агентурної мережі. Він вербував осіб, що мали доступ до інформації, що стосується Болгарії, ЄС та НАТО.

За словами Милевої, які наводить болгарське телебачення, до цієї групи входила й дружина військового розвідника, яка, крім болгарського, має російське громадянство. Вона, як стверджує представник генпрокурора Болгарії, відігравала роль посередниці між резидентом і співробітниками російського посольства в Болгарії. Болгарська генпрокуратура має записи її розмов із резидентом, задокументовано і відвідування нею посольства.

Інші учасники групи - один представник міноборони Болгарії і троє нинішніх та колишніх співробітників військової розвідки збирали і надавали резидентові конфіденційну інформацію, заявила болгарська прокуратура.

Кількох осіб, підозрюваних у шпигунстві на користь Росії, затримано в Софії і Перніку напередодні. Операцію здійснили співробітники державного агентства національної безпеки Болгарії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА