14:01 19.03.2021

Апеляційний суд скасував рішення Дарницького райсуду про заборону розповсюдження книжки "Справа Василя Стуса"

2 хв читати
Апеляційний суд скасував рішення Дарницького райсуду про заборону розповсюдження книжки "Справа Василя Стуса"

Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва, який за позовом голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" ("ОПЗЖ") Віктора Медведчука зобов'язав автора книжки "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat вилучити з твору інформацію про нього й заборонив розповсюдження друкованого накладу книжки до усунення порушення.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у п'ятницю, 19 березня, відбулося засідання Апеляційного суду міста Києва, на якому тривав розгляд апеляційної скарги.

За результатами засідання суд частково задовольнив апеляційну скаргу. Зокрема, скасував рішення Дарницького районного суду Києва в частині задоволення позовних вимог про визнання недостовірної і такої, що порушує особисті права Медведчука на повагу до честі та гідності й недоторканності ділової репутації, про визнання порушення права на використання імені Медведчука без його згоди, про необхідність вилучити з книжки інформацію про особу Медведчука, а також про заборону розповсюдження книжки "Справа Василя Стуса".

Водночас суд залишив у силі вимоги, які стосувалися частини однієї з фраз книжки про нібито згоду адвоката Стуса зі Службою держбезпеки.

Крім того, суд ухвалив, що Медведчук повинен компенсувати Кіпіані та видавництву судовий збір розміром 768,4 грн кожному.

Сам автор прокоментував рішення суду в соціальних мережах фразою: "Слава Україні! Ми виграли справу".

Як повідомлялося раніше, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва зобов'язав автора книжки "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво Vivat видалити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука й заборонити розповсюдження друкованого накладу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Автори книжки оскаржили рішення про заборону розповсюдження видання в апеляційній інстанції.

Раніше Медведчук подав позов до суду про захист честі, гідності й ділової репутації та попросив суд заборонити видання і розповсюдження книжки "Справа Василя Стуса" і поширення будь-якої інформації про книжку в ЗМІ та в Інтернеті. Крім того, Медведчук просить визнати частину інформації, наведеної в книзі, недостовірною, зокрема дев'ять фраз.

Книжка "Справа Василя Стуса" вийшла у травні 2019 року. 2 листопада 2020 року новий наклад книги вийшов із розміщенням у виданні рішення Дарницького районного суду Києва про заборону книжки в першій інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА